Inspectoratul Şcolar Județean Cluj

Mesajul Ministrului Educației și Cercetării – Monica Cristina Anisie:

https://www.facebook.com/AnisieMonicaCristina/videos/393312268449320/

Dragi elevi, părinți și cadre didactice,

Trecem prin momente total noi față de ceea ce știam până acum, care ne pot crea dificultăţi, fie că suntem copii, adolescenţi, părinţi sau profesori. Ne este greu uneori să facem față acestor provocări cu care ne confruntăm, dar solidaritatea ne poate ajuta.

În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Cluj, vin în sprijinul copiilor, elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Dacă doriți să stați de vorbă despre ceea ce vă îngrijorează, despre probleme la care nu găsiți soluții, despre ceea ce simțiți, consilierii școlari de la CJRAE Cluj, vă stau la dispoziție, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00, la nr. de telefon  0799981375 sau puteți scrie la adresa de e-mail consiliere@cjraecluj.ro.

Ne dorim să vă fim alături și să vă susţinem în depăşirea mai uşoară a acestei perioade.

https://www.facebook.com/events/810240556495557/

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția tuturor cadrelor didactice, începând de marți, 10 noiembrie, sesiunile online de îndrumare și consiliere „Educația Continuă”, sesiuni pentru desfășurarea activității de predare în sistem online.

Acestea vor avea durata de aproximativ o oră și vor fi transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerului Educației și Cercetării, fiind coordonate și susținute de experții/autorii reperelor metodologice publicate în luna septembrie 2020 pe site-ul http://educatiacontinua.edu.ro.

Prima sesiune de acest tip va fi susținută marți, 10 noiembrie, de către Gabriela Noveanu, secretar științific în cadrul Unității de Cercetare în Educație.

Tema: „Repere metodologice pentru consolidarea achizițiilor învățării”

Webinarul se va concentra pe evidențierea beneficiilor aduse de aceste materiale-suport, create în scopul diminuării efectelor crizei generate de pandemie. Considerându-le atât valoroase, cât și actuale, vom răspunde la întrebări de tipul:
Cum eficientizăm predarea?
Ce înseamnă, în fapt, centrarea pe competențe în predare/învățare, dar și în evaluare?
Cum fundamentăm predarea remedială?

***
Gabriela Nausica Noveanu – militantă pentru o educație de calitate care să se adreseze tuturor elevilor – este doctor în Științele Educației, secretar științific la Unitatea de Cercetare în Educație (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație) din mai 2020, actualmente manager național PISA 2022, coordonator național al cercetărilor IEA TIMSS & PIRLS (1995-2013), cercetător științific principal la IEA Amsterdam (2014-2018), coordonator/autor de programe și manuale școlare, coordonator /formator în diverse programe de formare continuă în domeniile abilitării curriculare, evaluării, dar și integrării tehnologiei în procesul de predare-învățare-evaluare (1990 – prezent).

Fișier Dată adăugată
pdf Rezultat-final_Seria_12_ID_104068 02.11.2020

Arhiva Informatii utile pentru public