Inspectoratul Şcolar Județean Cluj

Arhiva Inscriere in invatamantul primar

INFORMATII REFERITOARE LA INSCRIERILE IN INVATAMANTUL PRIMAR PENTRU ANUL SCOLAR 2022-2023

Precizari Inscriere clasa pregatitoare 2022-2023

Documente necesare la inscriere:

  • Cartea de indentitate a parintelui / tutorelui legal care se prezinta la inscriere, in original si copie (nu se solicita cartile de identitate de la ambii parintii; sunt suficiente actele unui singur parinte)
  • Certificatul de nastere a copilului in original si copie
  • Rezultatul evaluării psiho-somatice (daca e cazul)
  • Cererea tip care se completeaza pe loc in unitatea de invatamant sau online, dupa care trebuie importata si validata la unitatea respectiva

Alte documente optionale pentru dovedirea indeplinirii criteriilor generale din metodologie respectiv a criteriilor specifice alese de unitate:

  • Certificat medical de încadrare a copilului în grad de handicap
  • Document care atesta faptul ca respectivul copil este orfan de ambii părinți sau provine de la o casă de copii/centru de plasament/plasament familial
  • Document care atesta faptul ca respectivul copil este orfan de un părinte
  • Document care atesta faptul ca are frati / surori in unitate
  • Orice alt document care dovedeste indeplinirea criteriilor specifice alese de unitate

Unitatea nu poate solicita alte documente in afara celor mentionate in metodologie pentru îndeplinirea criteriilor generale de departajare si a celor prevăzute în documentul eliberat de unitate pentru îndeplinirea criteriilor specifice de departajare de la nivelul unităţii de învăţământ.

De asemenea, unitatea are obligatia de a inregistra in sistemul informatic toate cererile primite, indiferent daca sunt din circumscriptie sau nu.

Etapa 1 – 11 aprilie – 10 mai 2022, părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere.

Toate cererile se depun in prima etapa, chiar daca nu sunt pentru circumscripție ! In a doua etapa se vor putea depune cereri doar pe locurile ramase libere după prima etapa.

Etapa 2- 31 mai – 7 iunie 2022: depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

Atenție! Completarea acestei cereri de înscriere nu garantează înscrierea copilului Dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării prezentei cereri. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare al dvs și al celorlalți părinți.

1. Oferta educationala / Circumscriptii scolare / numar de locuri aprobate prin planul de scolarizare

Invatamant de stat (mediul urban)

Invatamant special

Invatamant particular

Nota: Unitatile de invatamant particular care nu au plan de scolarizare publicat de ISJ Cluj nu sunt
acreditate / autorizate pentru a face inscrieri in clasa pregatitoare pentru anul 2022-2023

Mediul Rural

* Pentru mediul rural, circumscriptia cuprinde toata comuna.

2. Criterii specifice departajare clasa pregatitoare 

 

3. Informatii privind evaluarea nivelului de dezvoltare a copiilor care nu au împlinit vârsta de 6 ani la 1 septembrie 2022, în vederea înscrierii în învăţământul primar în anul şcolar 2022-2023

* Pentru informatii suplimentare in ceea ce priveste evaluarea, puteti contacta  Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj la nr. de  telefon 0364-880714, între orele 10-15

4. Legislatie

 

www.edu.ro – Inscriere in invatamantul primar

https://www.edu.ro/inscriere-invatamant-primar

5. Telverde clasa pregatitoare – 0800 816 264 – functional până la finalul ultimei etape de înscriere, dupa urmatorul program:

Luni – Joi: 09:00 – 16:00
Vineri: 09:00 – 14:00

7. Orar unitati inscriere clasa pregatitoare:

Luni – Joi: 08:00 – 18:00
Vineri: 08:00 – 17:00

Aceasta pagina va fi actualizata frecvent, in functie de noutatile disponibile.